Competitieroeien

Competitieroeien is roeien op een manier die je zo intensief kan maken als je zelf wilt. Een mooie combinatie tussen sporten en feesten. Samen met je ploeg bepaal je hoe vaak je wilt trainen en welke wedstrijden je wilt starten. Op deze manier biedt onze vereniging voor een ieder wat wils.

Eerstejaars competitieroeien
Als eerstejaars competitieroeier zal je gaan varen in een C4+. Deze stevige en stabiele vierpersoonsboot is ideaal om goed in te leren roeien. Na de introductieperiode worden de ploegen gevormd waarmee je het hele jaar zal gaan roeien. Deze ploeg bestaat meestal uit een zestal mannen of vrouwen. Als eerstejaars competitieroeier train je gemiddeld tussen de twee en vier keer per week. Het is aan jou om te kiezen hoe hard je wilt roeien en daarmee ook hoe vaak je gaat trainen.
Alle eerstejaars competitieroeiers starten in principe één bokaal: de NOOC C4+competitie. Deze competitie bevat een zestal wedstrijden met afstanden tussen van 500 meter tot 4,5 kilometer. Ieder wedstrijd wordt op een andere baan in Nederland geroeid. Naast deze wedstrijden worden er ook vaak leuke feesten georganiseerd. Natuurlijk neem jij met je ploeg na afloop van de wedstrijd een kijkje en gaan de voetjes van de vloer.

Ouderejaars competitieroeien
Na je eerste jaar kun je doorstromen in verschillende type boten, bokalen en trainingsdoelen. Je kunt doorgaan in het ervaren C4+ veld, maar ook kiezen voor een andere boot. Een veel gemaakte stap is roeien in een gladde boot. Denk hierbij aan de gladde vier, maar ook aan een skiff of een dubbel. Voor deze laatste twee moet je wel leren scullen. Rond de zomer wordt er dan ook vaak een scullcursus aangeboden.

Nieuwsgierig geworden naar competitieroeien, maar zit je nog met enkele vragen? Neem dan contact op met onze Commissaris Competitie via competitie@zsrboreas.nl