Evenementen

Binnen onze studentenvereniging organiseren we regelmatig kleinere of grotere feestjes en evenementen. Elke donderdagavond ben je welkom om bij onze thapavond aan te sluiten.  Onder genot van wat gouden drank kan er lekker  los worden gegaan of gewoon een praatje worden gedaan .Vaak koken we vooraf met z’n allen en is het mogelijk om voor €3,50 mee te eten. Als hierover vragen zijn, kan er het best contact met de Abactis, abactis@zsrboreas.nl, worden opgenomen. 
 
Ook zijn er enkele evenementen die ieder jaar terugkomen. Meer informatie over deze terugkerende evenementen vind je hieronder.

Dasdrinken

Elk jaar,  in november, organiseert studentenvereniging Boreas, in samenwerking met het Vliegende Paard, het Dasdrinken. Op een woensdagavond worden alle praesides en voorzitters, van de verenigingen uit Zwolle, met hun das aan de bar in Het Vliegende Paard gespijkerd. Hier moeten ze ieder kwartier een glas bier leegdrinken. Bij het vierde biertje krijgen de praesides en voorzitters tevens een glas water, dat in dat kwartier leeggedronken moet worden. Dit betekent dat iedere praeses of voorzitter in 1 uur tijd; 4 biertjes en 1 glas water drinkt. Zodra je van de bar los moet, om welke reden dan ook…. lig je uit de strijd. Degene die het langst aan de bar blijft zitten mag zich de winnaar van het Dasdrinken noemen! Houd voor de datum van dit evenement onze facebookpagina in de gaten….

Verenigingsbokaal

De Verenigingsbokaal, ook wel de Battle of the Black Water genoemd, is een jaarlijks terugkerend evenement, welke wordt gehouden op het Zwarte Water nabij het botenhuis van Boreas. Deze roeiwedstrijd, tussen alle Zwolse studentenverenigingen, beslaat een afstand van x meter. Natuurlijk wordt er niet alleen geroeid, er is ook ruime gelegenheid om nieuwe contacten op te doen onder het genot van een hapje, drankje en de fijne klanken van de DJ.
Meer informatie over dit prachtige evenement is te vinden op deze website.

 
 

Boreasmos

Het jaarlijkse kerstgala.
 
 

Battle of the Comporukkers

Een nieuwe traditie in de maak; The Battle of the Comprukkers. Een wedstrijd met dé favoriete elementen van een competitieroeier: Roeien en Bier. Iedereen roeit 2K op een ergometer, maar de echte “reupers” doen dit natuurlijk in stijl. Jawel: er wordt bij deze battle maar liefst om de 250m een biertje weggetikt. Diegene die in de snelste tijd de 2K heeft geroeid en daarbij de behorende biertjes achter zijn/haar kiezen heeft, mag zich de Comporukker van 2016 noemen.

 

In-/Uittraining

Leden die voor wedstrijdroeien kiezen, verplichten zich (in ieder geval in hun eerste jaar) om een half jaar lang de focus op roeien te leggen en onder andere goed te slapen en geen alcohol te drinken. Om het laatste keer drinken goed te vieren vindt begin januari altijd de Intraining plaats. Op deze dag maken de roeiers een tocht door  heel roeiend Nederland om inspratie voor hun wedstrijdjaar op te doen. Aan het einde van de dag verzamelen zich alle leden op de Soos om met de aangaande wedstrijdroeiers hun laatste biertjes te vieren. Na hun laatste wedstrijd in Juli is het vervolgfeest, namelijk de Uittraining. Dan wordt gevierd dat ze het wedstrijdseizoen hebben overleefd en vrij zijn om af en toe weer van een biertje te genieten.