Evenementen

Binnen onze studentenvereniging zijn er enkele evenementen die ieder jaar terugkomen. Meer informatie over deze terugkerende evenementen vind je hieronder.

Dasdrinken

Elk jaar,  in november, organiseert studentenvereniging Boreas, in samenwerking met het Vliegende Paard, het Dasdrinken. Op een woensdagavond worden alle praesides en voorzitters, van de verenigingen uit Zwolle, met hun das aan de bar in Het Vliegende Paard gespijkerd. Hier moeten ze ieder kwartier een glas bier leegdrinken. Bij het vierde biertje krijgen de praesides en voorzitters tevens een glas water, dat in dat kwartier leeggedronken moet worden. Dit betekent dat iedere praeses of voorzitter in 1 uur tijd; 4 biertjes en 1 glas water drinkt. Zodra je van de bar los moet, om welke reden dan ook…. lig je uit de strijd. Degene die het langst aan de bar blijft zitten mag zich de winnaar van het Dasdrinken noemen! Houd voor de datum van dit evenement onze facebookpagina in de gaten….

Verenigingsbokaal

De Verenigingsbokaal, ook wel de Battle of the Black Water genoemd, is een jaarlijks terugkerend evenement, welke wordt gehouden op het Zwarte Water nabij het botenhuis van Boreas. Deze roeiwedstrijd, tussen alle Zwolse studentenverenigingen, beslaat een afstand van x meter. Natuurlijk wordt er niet alleen geroeid, er is ook ruime gelegenheid om nieuwe contacten op te doen onder het genot van een hapje, drankje en de fijne klanken van de DJ.
Meer informatie over dit prachtige evenement is te vinden op deze website.

Battle of the Comporukkers

Een nieuwe traditie in de maak; The Battle of the Comprukkers. Een wedstrijd met dé favoriete elementen van een competitieroeier: Roeien en Bier. Iedereen roeit 2K op een ergometer, maar de echte “reupers” doen dit natuurlijk in stijl. Jawel: er wordt bij deze battle maar liefst om de 250m een biertje weggetikt. Diegene die in de snelste tijd de 2K heeft geroeid en daarbij de behorende biertjes achter zijn/haar kiezen heeft, mag zich de Comporukker van 2016 noemen.