Studentenvereniging zwolle

Boreas in je eerste jaar

Wil je lid worden van Boreas dan begin je eerst de zesweekse introductie in september (Herfst-introductie) of april (Lente-introductie). Tijdens deze zes weken leer je de beginselen van het roeien en ondertussen maak je kennis met al het moois dat Boreas te bieden heeft het perfecte begin aan je eerste jaar. Na deze zes weken bepaal je of je lid wordt van de vereniging of niet.

Roeien  

Eenmaal lid van de vereniging kun je besluiten hoe fanatiek je wilt gaan roeien. Als je een jaar lang echt fanatiek wilt gaan roeien dan kun je je opgeven voor als wedstrijdroeiers. Wedstrijdroeiers trainen meestal 6 keer per week en moeten op hun gezondheid letten tijdens het wedstrijdseizoen. Dit betekent geen alcohol, niet roken en op tijd naar bed. Maar je krijgt er veel voor terug. Tijdens jouw wedstrijdjaar wordt je begeleid door de beste coaches van de vereniging en roei je in het beste materiaal, dus onvergetelijk wordt het sowieso. Meer info over wedstrijdroeien vind je hier.

Wil je iets rustiger beginnen met roeien, dan is competitieroeien iets voor jou. Na de introductieperiode worden de ploegen gevormd waarmee je het hele jaar zal gaan roeien. Tijdens de herfst en de winter train je in de boot of op de ergometer om je voor te bereiden op het competitieseizoen. Deze competitie begint in maart en bevat een zestal wedstrijden met afstanden tussen van 500 meter tot 4,5 kilometer. Ieder wedstrijd wordt op een andere baan in Nederland geroeid. Naast deze wedstrijden worden er ook vaak leuke feesten georganiseerd. Natuurlijk neem jij met je ploeg na afloop van de wedstrijd een kijkje en gaan de voetjes van de vloer.

Vereniging

Naast alle sportieve activiteiten, kent Boreas ook een bruisend verenigingsleven. Elke donderdagavond worden er haps, borrels of feesten georganiseerd tijdens onze soos-avonden in ons gebouw. Houd onze facebook in de gaten voor komende evenementen.
Alles dat binnen onze vereniging georganiseerd en geregeld wordt, wordt door onze leden zelf gedaan. Dit gebeurt via de verschillende commissies. Natuurlijk kies jij als nieuw lid een commissie die bij je past. Ben je bijvoorbeeld technisch aangelegd, dan kun je helpen bij het onderhouden van onze boten. Houd je wel van een biertje tappen, dan sluit je je aan bij de thappersgilde. Schrijf je leuke teksten, dan is ons verenigingsblad echt wat voor jou. Meer informatie over de verschillende commissies van Boreas vind je hier.

Onze studentenvereniging biedt, zoals je ziet, voor een ieder wat wils. Of je nou fanatiek wilt sporten of wilt genieten van het Zwolse studentenleven, bij Boreas is het allemaal mogelijk. Pak dus deze kans en meld je aan voor onze prachtige en vrijblijvende introductie-periode.

Ga voor die wereldtijd!

Roeiers en stuur die poseren