Historie

Historie studentenvereniging Boreas

Oorsprong Boreas

De naam Boreas komt uit de Griekse mythologie. Boreas is de paars gevleugelde Griekse god van de Noordenwind en één die je beter te vriend kan houden. Gelijk de andere windgoden Notos (Westenwind), Zephyros (Zuidenwind) en Euros (Oostenwind) is Boreas zoon van de Titaanse sterrengod Astraios en de godin van de dageraad, Eos. Van de vier broers is Boreas veruit de meest dominante en invloedrijke. Hij werd afgebeeld als een zwaar gebaarde man met donkere vleugels, vliegende haren en een wijde mantel. In zijn rechterhand draagt hij, evenals de zeegod Triton, een uit mosselen vervaardigde trompet om daardoor het gedruis van de storm voor te stellen.

 

Geboorte plaats

ZSR Boreas is voortgekomen uit de burgerroeivereniging ZRZV, ook wel de Zwolsche genaamd. De Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas groeide sinds haar oprichting in 2004 uit tot de grootste studentensportvereniging binnen Zwolle. De eerste jaren bevond het hart van de vereniging op 2 plekken. De holtenbroekerdijk  voor al onze roeiactiviteiten en het Vliegende Paard voor de feesten. Na 15 jaar was het tijd voor iets nieuws!

Overwinningen

Na onze oprichten waren we al gauw bekend in de hele roeiwereld en 4 jaar later in 2008 hadden we onze eerste overwinning in een 2- op de NSRF slotwedstrijden. Gelukkig bleef dit niet bij de enige overwinning en volgde meer blikken voor Boreas snel.

Ons eigen gebouw

 In 2016 is ons eigen gebouw geopend. Na jaren voorbereiding is het einde zo ver. Als 2de vereniging in heel Zwolle een eigen gebouw voor roeien en feestjes. Dit is een grote stap voor Boreas en geeft haar de mogelijkheid om te groeien tot de meest actieve studentenvereniging in Zwolle. 
Gebouw van studentenvereniging Boreas