Disputen der Z.S.R. Boreas

Herendispuut de Heeren

Oprichtingsdatum: 23 april 2007

Heerlijckheid des Heeren
Het Herendispuut De Heeren der ZSR Boreas is het oudste dispuut van de ZSR. Naast alle activiteiten die de Heeren onderling verbindt, organiseren de Heeren een aantal activiteiten voor de vereniging, waaronder een cantus tijdens het IT kamp en de autorally: DHr. van KastZ. Kennismaken met de Heeren? Je komt ze vanzelf wel tegen op de sociëteit of in het boothuis. Dat onze heerlijckheid op alle mannen, vrouwen en Zwollenaren mag afstralen.

Dat echte Heeren zichzelf onsterfelijk mogen maken.

Zware-mannendispuut Lood

Oprichtingsdatum: 1 april 2010

“Ongedwongen kameraadschap, dat is waar het zware-mannendispuut Lood om draait. Dat betekent dat we niet moeilijk doen, maar lol hebben in een omgeving waar je onder vrienden bent, vaak onder het genot van een goudgele pretcilinder. ‘Alles mag en niks moet’ is daarom het credo van ons dispuut. Onder het mom van ‘alles mag’ entoureren we in Zwolle en alle uithoeken van het land en maken we Boreas trots door onze talenten in te zetten voor de vereniging, ieder op zijn eigen manier.

“Wil je dus gewoon eens ongedwongen en gezellig een biertje doen? Dan is dispuut Lood geknipt voor jou!”

Damesdispuut 7 Beaufort

Oprichtingsdatum: 5 september 2012

Windkracht 7. Rode Rood.  Er mag niet geroeid worden, maar niet getreurd. Windkracht 7 maakt sommigen juist goed gestemd. Damesdispuut 7 Beaufort trekt haar rode jasjes uit de kast voor een borrel, een dansje, shotjes Tequilla en een goed gesprek. Het geluid van kristallen wijnglazen klinkt. Luid gelach vult de straten. Rechtdoorzee zetten we de stad op z’n kop.

“Omdat het niet vaak genoeg kan!”

Damesdispuut Thalia

Oprichtingsdatum: 8 augustus 2014

Damesdispuut Thalia is onder het genot van een glaasje rode wijn opgericht voor en door enthousiaste, betrokken dames van ZSR Boreas. We hebben een spontane en sportieve kijk op de vereniging en zijn niet bang om onze handen uit de mouwen te steken. Naast onze betrokkenheid bij de vereniging organiseren we geregeld studentikoze borrelavonden en sportieve of ludieke activiteiten voor onze dispuutsleden. Thalia is een dispuut met een open structuur waarbij diversiteit hoog in het vaandel staat en is te herkennen aan de rode jasjes met het dispuutswapen.

Op de feestvreugde!