Grolsch Euros Drienerlo Regatta Nabeschouwing

GEDR

Afgelopen weekend, 28 en 29 mei was de Grolsch Euros Drienerlo Regatta in Enschede. Er gingen zeven ploegen van Boreas van start.  Twee ploegen van Boreas werden zelfs tweede! Het was een geweldig mooi weekend, die wij ons nog lang zullen herinneren. De competitieroeiers van Boreas zullen zich nu klaarmaken voor hun laatste competitiewedstrijd, de Orca Slot.

Zaterdag

Zaterdag 28 mei gingen zes van de zeven ploegen van start. De eerste drie ploegen moesten in Blok 2 starten. Dit waren de herenploegen ‘Deorum Sanguine en Exos Lucius’ en de vrouwenploeg ‘Row de Wijn’.  De ploegen gingen zich aanmelden en maakten zich klaar voor de wedstrijd. De bootjes werden aangeriggerd en de stuurtjes Jasmijn Tiemersma, Liseth Breidenbach en Erik van der Eerden gingen braaf bij de stuurliedenvergadering zitten. Toen de aanwezigheid was afgevinkt keerden de stuurtjes terug naar hun ploegen. Ondertussen heeft Bart Hurink al een groot deel van de studenten een ‘goedemorgen’ gewenst en de overigen nog in de boot tijdens het oproeien of gedurende de rest van de dag een goedemorgen/ goedemiddag of een goedenavond gewenst (dit werd trouwens het hele weekend gedaan).

Iedereen moest behoorlijk lang wachten voordat ze de boot in het water konden leggen. Uiteindelijk.. toen alle boten in het water lagen, kon men rustig oproeien naar hun 1500 meter. De ploeg Row de Wijn (Marieke Arends, Miriam Goossens, Jet Struik en Lisanne Kotte) moest lachen om een ploeg van Skøll. Deze ploeg zonderde zich namelijk steeds af zodat een motorboot te pas moest komen om die boot weer op te halen.

Toen was de start.

Deorum Sanguine (Nils de Boer, Bart Hurink, Mike Winkelman en Tim Doppenberg) moest als eerste Boreas ploeg beginnen aan de 1500 meter achtervolgingsrace. Net als afgelopen keer, was er weer veel rust in de boot en waren de lange halen aanwezig. Zij kwamen met een tweede tijd over de eindstreep. Exos Lucius (Jozef Hammudeh, Kasper van Dijk, Ruben Hertsenberg en Ronne Timmerman) moesten een aantal boten na Deorum starten. Deze ploeg had de afgelopen twee weken minder getraind en Ronne was ziek. Toch probeerden ze alles te geven. Jammer genoeg was het niet voldoende vandaag. De dames van Row de Wijn moesten als laatste van het blok starten. Zij konden dus sowieso door niemand ingehaald worden. De meiden gingen er volledig voor en hadden mooie rake klappen. Ze kwamen net als Deorum Sanguine met een tweede tijd over de 1500 meter lijn. De ploegen roeiden richting de 450 meter startlijn om zich daar op te stellen voor hun boord-aan-boord wedstrijd. Alle ploegen gaven alles en kwamen met mooie eindresultaten over de finish. Jammer genoeg geen taartblikken, maar wel twee mooie tweede plekken, waar ze trots op mogen zijn.

gedr 2016 blok 2

Er waren ook weer een aantal supporters aanwezig gedurende deze dag, want wat is nu een wedstrijd zonder support?! Van het bestuur waren Fleur de Vries, Mischa Huisman, Cristian van Eeden en Liseth Breidenbach aanwezig. Verder waren de ouders van Cristian van Eeden aanwezig, de moeder van Marieke Arends, de coaches van Deorum Sanguine (Robert van Ommen en Jasmijn Tiemersma), de coaches van Exos Lucius (Alex Paauw en Erik van der Eerden) en natuurlijk onze botenwagen chauffeur Kevin Troudes. Een mooie opkomst om al deze ploegen naar de finish te schreeuwen.

Ondertussen maakten de mannen van de 2- zich klaar voor de wedstrijd en stond de ploeg Aegle (Mara Feick, Dafne Slagter, Meike Voermans en Hilde de Jonge) klaar om de Kalais over te nemen bij het wisselvlot. Chaos, paniek, aanvaring noem maar op. Gelukkig kwamen onze boten heelhuids bij de start van de 1500 meter aan.

Dit was de eerste competitiewedstrijd voor de mannen van de ploeg ‘TweeZonderTalent’ (Cristian van Eeden en Christian van der Wal). De afgelopen tijd kampte de boeg namelijk met een blessure, waar hij gelukkig nu geen last meer van heeft. Als eerst ging de ploeg Aegle van start. De meiden deden het erg netjes en hadden een mooi tempo. De 1500 meter was zwaar, maar de meiden streden tot het einde. De mannen van de 2- vonden deze wedstrijd niet heel lekker gaan. Toch is/ was het wel een goede training voor de Orca Slot. De 450 meter ging de meiden van Aegle al een stuk beter af. Zij werden op die afstand vijfde en hadden daarom een zevende overall tijd. Ondertussen was het ook al ver na etenstijd en mocht men eerst eten voordat de boten afgeriggerd werden.

gedr 2016 blok 3

Na deze vijf ploegen moest alleen onze skiffeur Erik van der Eerden nog starten in het Heren 1x veld. In de tussentijd kon men dus rustig op adem komen, genieten van het weer of natuurlijk richting huis gaan. Ook hebben Jet en Nils het naar hun zin gehad tijdens het badmintonnen. Jet heeft zelfs bewezen dat je nog beter met een pak Optimel kunt badmintonnen.

Toen de 450 meter van Blok 5 nog bezig was, liep Erik vast met zijn skiff richting het vlot. Erik meldde zich iets te vroeg op het vlot samen met een skiffeur van Gyas en om die reden kregen deze beide mannen een waarschuwing. Dit hield Erik natuurlijk niet tegen en hij ging rustig richting de start roeien. Dit was ook zijn eerste competitiewedstrijd in de skiff. Hij zag deze wedstrijd vooral als een training en kan de ‘uitdagingspunten’ meenemen naar de volgende wedstrijd. Het was een mooie ervaring.

gedr 2016 13260031_1070076679695770_2133550536731452515_n

Nadat alle boten weer afgeriggerd op de botenwagen lagen, en de spullen goed waren opgeborgen, gingen de Boreanen Nils de Boer, Mike Winkelman, Bart Hurink, Kevin Troudes, Marieke Arends, Jet Struik, Ronne Timmerman, Erik van der Eerden en Liseth Breidenbach een tafeltje zoeken. De barbecue zou namelijk bijna beginnen, en daar wilden wij natuurlijk samen van genieten. De mensen werden aangemeld en gingen ondertussen vast in de rij plaatsnemen om de vleesstukken op te halen. Het was erg gezellig en iedereen kon zijn buikje goed vol eten voor het feest begon. Ronne ging na de barbecue naar huis, maar de andere acht Boreanen wilden het feestje wel meemaken. Er werd goed ingedronken en de slaapplekken in de auto werden vast uitgeprobeerd. Conclusie volgende dag: met drie Boreanen in één auto is niet heel prettig.

Ondertussen werd het drukker en liepen wij ook richting het feest. Wat een mooi feestje was dat! Vele leden van andere verenigingen ontmoet en mooie gesprekken gevoerd. Het was een geslaagde avond!

Zondag

Zondag 29 mei moest alleen Liseth Breidenbach starten in het Dames 1x veld. Brak roeien is toch niet het verstandigste wat je kunt doen. Er zat geen kracht in de haal, maar met lange klappen ging het in ieder geval redelijk. Ze heeft genoten van het weekend en ze kijkt uit naar de Orca Slot, waar zij wellicht in het Composaris 1x van start zal gaan.

CIMG2813

Kevin Troudes ging de feestploeg van Gyas sturen (Gyas 12), die hij ook op de PEiL gestuurd had. Die mannen gingen erg hard. Ze werden tweede op de 1500 meter, maar eerste op de 450 meter. Met de gecombineerde tijden werden zij overall eerste! Dit betekende dat Kevin ook een taartblik kreeg die dag! Boreas heeft deze wedstrijd dus toch een Eenhoornblik ontvangen, die natuurlijk erg begeerd is.

gedr 2016 13342906_1070795686290536_925501174458547163_n

Met een mooie afsluiter van de dag, was dit een erg geslaagd weekend. Na dit weekend zijn wij in ieder geval: ‘vieze kleding door feesten, een taartblik, een zwemmende mobiel en een vallende mobiel’ rijker.

Er staat nog één competitiewedstrijd op het programma van Boreas. Hier hebben alle Boreanen nu al zin in. Het feestje in Amsterdam op zaterdag 25 juni zal dan waarschijnlijk ook goed bezocht worden.

GEDR 2016 Uitslagen