TerugBLIKKEN op afgelopen seizoen

Blik en taartblik trekken is binnen de roeiwereld het beste wat er te halen valt. De ultieme beloning na het winnen van een wedstrijd. Nu de Asopos in aantocht is en ook het nieuwe seizoen al om de hoek komt kijken, zullen we gaan terugBLIKKEN naar afgelopen roeiseizoen. Een roeiseizoen met in totaal acht taartblikken én twee blikken.

Kick-off wedstrijdseizoen
De Asopos Najaarswedstrijd is dé afroeikampioenschap voor onze eerstejaarsroeiers, maar afgelopen jaar startte er ook andere Boreanen. Zo ook oud-wedstrijdroeier Nicolaas Dirkzwager. Nicolaas, die nu zijn talenten aan het door ontwikkelen is bij Skoll, startte deze wedstrijd in de skiff. In een eenmansboot ging hij over de baan heen en trok hij op de 2000 meter taartblik. Een mooie start als wedstrijdroeier en dat belooft wat voor de toekomst.

Meer geel, meer beter
En of die ene taartblik wat beloofde voor de toekomst. Met een mooie nieuwe empacher, de Thor, startte hij het wedstrijdseizoen in de skiff. Zijn harde werken werd rijkelijk beloont, met een aantal mooie samenwerkingen, maar ook met het trekken van tweemaal blik. In het verre Tilburg, tijdens een mooi weekend, liet hij zien dat hij het veld domineerde. Daar trok hij dan ook zijn allereerste echte blik! Maar daar bleef het niet bij, want het smaakte naar meer. Op de Koninklijke Holland Beker was het dan eindelijk zo ver, in het mooie Amstelveen, trok hij op zijn tweede blik.

“Het smaakte naar meer!” – Nicolaas Dirkzwager

De ingelijste beker hangt op een mooi prominent plekje in de sociëteit, ter herennering aan deze prachtige prestatie. Naar aanleiding van deze mooie prestatie mocht ook de mooie, gloednieuwe, empacher onderworpen worden aan twee streepjes. Die streepjes duiden de hoeveelheid blik-getrokken-wedstrijden aan. Op naar nog meer streepjes!

Nog lang niet klaar
Naast deze prachtige (taart)blikken waren we zeker nog niet klaar met wedstrijden winnen. Ook onze eerstejaars en ouderejaars waren zeer gedreven om als eerste over die finishlijn te komen. De eerste wedstrijd waarop er tweemaal taartblik getrokken werd, was in het mooie Enschede, bij Euros. Tijdens de Knorrensteijn Memorial Regatta wisten twee ploegen als eerste over de finish te komen. Het gouden duo M&M en ook de mannen van Dubbel Sierspier mochten hun eerste taartblik in ontvangst nemen. Roeister én stuurvrouw Maud van Breen mocht die dag tweemaal een taartblik ontvangen, want mede dankzij haar stuurkunsten bij de mannen kwamen zij als snelste over de finishlijn heen.

“Roeister én stuurvrouw Maud van Breen mocht die dag tweemaal een taartblik ontvangen”

Samen is zoveel leuk
Beide ploegen waren nog niet klaar met taartblikken trekken. Tijdens de Njord Najaarswedstrijd kwamen ze weer beide in actie en ondanks de barre winterse omstandigheden waren ze weer hun tegenstanders te snel af. Het gouden duo M&M én de mannen van Dubbel Sierspier mochten weer samen het taartblik ophalen in koude Leidendorp. Maar dat was niet alles die dag, want ondanks de kou, vermoeidheid en regen, trokken de dames niet alleen taartblik. Naast het mooie taartblik, mochten ze ook de bokaal beker in ontvangst nemen. Na vier wedstrijden stonden de dames namelijk op de eerste plek. Een mooie bevestiging van hun prachtige prestaties!

“Van Dubbel Vier, naar Dubbel Spier, naar Dubbel Sierspier. Het was eigenlijk grappend bedoelt in de groep, maar de naam bleef hangen!”

Langsvaren in het voorjaar
In het voorjaar mochten we weer massaal naar wedstrijden toe. Daar waar elke keer weer verbaasd over Boreas werd gesproken, naar het toe moeten geven dat als Boreas er is, we ook mee doen voor de eerste plek. Tijdens de Skoll Cup lieten meerdere dames zien dat ze Boreas groot maken door het trekken van taartblikken. Het gouden duo kwam ook weer in actie en mochten voor de derde keer een taartblik in ontvangst nemen. Een mooie hattrick voor deze dames, die hebben laten zien wat zij in huis hebben. Maar niet alleen die dames kwamen in actie op de Skoll Cup, ook de eerstejaarsdamesploeg NAVIOD kwam sterk in actie. Tijdens een mooie wedstrijden kwamen ook zij als allersnelste over de finishlijn. Voor de dames een mooie, gedenkwaardige wedstrijd waarbij de dames het allereerste blik in handen kregen.

232 kilometer verderop
Na het rijden van de meeste kilometers tijdens het hele roeiseizoen, waren de ploegen eindelijk aangekomen in Maastricht. Tijdens de Saurus International Regatta startte er twee ploegen, waarvan de damesploeg als snelste finishte. Er ging tijdens de wedstrijd een heleboel fout, waaronder het bijna verliezen van een bankje, maar dat maakte voor deze dames niks uit, want alsnog hadden zij na de wedstrijd taartblik in de handen. Het allerlaatste taartblik van het seizoen is voor deze dames.

“De wedstrijd ging niet vlekkeloos. Ik verloor onder andere bijna mijn bankje.”

Elf steden, met twaalf roeiers
Nu dat alle blikken en taartblikken binnen gevaren zijn, blijft er toch nog één prachtige prestatie over. Twaalf dappere roeiers deden mee aan de elfstedenroeimarathon, oftewel de elfstedentocht, maar dan in een roeiboot. Een slopende wedstrijd, waarin alle roeiers heel veel hebben moeten geven, heeft uiteindelijk wel een bijzondere prestatie opgeleverd.

“Oftewel de elfstedentocht, maar dan in een roeiboot.”

Zonder dat iemand het doorhad kwamen deze mannen en vrouwen als eerste studentenroeiploeg over de finish. Daarnaast waren ze derde in de toercategorie. Al met al een prachtige prestatie van deze twaalf roeiers en wie weet doen we volgend jaar wel weer mee!

Op naar de volgende
Deze blikken en taartblikken zijn al uitvoerig gevierd met taart en genoeg bier, maar er is nooit te veel taart en bier. Vooruitkijkend naar de Asopos Najaarswedstrijd én naar het voorjaarseizoen, hopen we weer wat mooie overwinningen aan onze lijst toe te kunnen voegen. Daarnaast ook te kunnen genieten van het verenigingslid bij de overwinningen én de taart en het bier na afloop om de overwinningen te vieren met de vereniging.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.