Nabeschouwing NKIR

Beschouwing NKIR

Nabeschouwing NKIR

Op zaterdag 11 december was het de tijd voor het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien. Tijdens deze wedstrijd roeien de deelnemers 2km op een ergometer. Een zware wedstrijd, die vaak ook wel weer als leuk ervaren wordt. Dit jaar zijn er in totaal zes roeiers die uitkomen voor Boreas en samen met drie coaches gingen ze op weg naar de sporthallen in Amsterdam.

Als eerste was het de tijd voor de twee dames. Beide kregen ze mee dat ze onder de 8:00,00 minuten moesten kunnen finishen. Met een spannende aanloop, aangezien het toch allemaal wat anders liep door de maatregelen, mochten ze eindelijk de zaal betreden. Na een zenuwslopende bijna 8 minuten hebben de dames beide een prachtige tijd neergezet. Voor Rowin was dit een tijd van 07:39,8 en voor Marije een tijd van 07:58,9, beide binnen hun targettijd en daar mogen ze zeker trots op zijn! Helaas geen hoge klassering.

Vervolgens was het de tijd voor de eerstejaars heren. De drie mannen starten in hetzelfde veld en deden hun best om hun targettijd te halen. Jesper en Niels gingen bijna tegelijk over de finishlijn, Jesper met een tijd van 06:45,2 en Niels een tijd van 06:44,2, beide binnen hun gestelde targettijd van 06:45,0. Rijan kwam iets later over de finishlijn, maar wel netjes binnen hun targettijd. Met een tijd van 07:19,2 kwam hij over de finish en zijn streeftijd was 07:30,0. Van de eerstejaars een mooie prestatie en dat belooft wat voor de toekomst!

Als laatste van de dag was Nicolaas aan de beurt. Met een streeftijd van 06:10,0 lag de lat erg hoog voor hem, maar hij heeft zijn hoofd koel gehouden. Uiteindelijk kwam hij als 7de over de finish met een tijd van 06:08,3, een mooie prestatie en dit geeft een mooie boost voor het komende wedstrijdseizoen.

Een mooi en lange dag in Amsterdam. Met heel veel mooie tijden, waar iedereen zeker trots op mogen zijn. Op naar het nieuwe jaar, met nieuwe wedstrijden!

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.