Roeien

De Vereniging

Wil je écht gaan genieten van het studentenleven? Bij ons kun je terecht voor dé studentensport van Nederland: roeien! Boreas biedt een mix van sportiviteit en studentikoze gezelligheid. Benieuwd? Maak kennis met de roeisport tijdens een van onze open dagen.

De Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas groeide sinds haar oprichting in 2004 uit tot de grootste studentensportvereniging binnen Zwolle. Maar ook buiten de boot beleef je bij Boreas een wereldtijd. Doordeweeks trainen onze leden op het Zwarte Water, roeien zij rond de stadsgracht of ze bezoeken met hun ploeg of dispuut de Thap – onze verenigingsavond op de woensdag. In het weekend reizen we naar andere studentensteden in Nederland. Daar roeien we wedstrijden en verkennen we de feesten en het uitgaansleven.

Ben jij een fanatieke sporter? Dan kun je proberen een plaats in onze wedstrijdselectie te bemachtigen. De afgelopen jaren behaalden onze talentvolle roeiers en ervaren coaches diverse successen in het Nederlandse toproeien. Waaronder een overwinning in de tweezonder tijdens de roemruchte Varsity in 2011.

Studeren is roeien

Boreas biedt daarnaast alle mogelijkheden jouw talenten te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door plaats te nemen in tal van commissies of in het dagelijks bestuur.

Onze studentenvereniging geeft je de kans optimaal te genieten van je studententijd in Zwolle. Op deze website vind je meer informatie over de vereniging, het roeien en onze introductietijd. 

Ga voor die wereldtijd!