Thetis Sprint en ARB nabeschouwing

Vorig weekend vonden de Thetis Sprint en de ARB plaats op de Bosbaan te Amstelveen. De lichte heren gingen bij beide wedstrijden van start en de zware heren gingen alleen bij de ARB van start. Een minder weekend voor de 4+, daarentegen was het een geweldig weekend voor de 2-. 

Thetis Sprint
Op vrijdag 17 juni ging Licht ’16 [Wilmar van der Linde en Pelle Speet] in het Lichte Nieuwelingen 2- veld van start. Dit was de eerste sprintwedstrijd voor deze heren. Er waren zes inschrijvingen. Dit betekende dat ze gelijk in de A-finale mochten roeien. Bij een 500 meter wedstrijd moet je natuurlijk gelijk sterk beginnen, omdat je zo weer bij de finish bent. Wilmar en Pelle hadden een sterke start, echter had Okeanos een betere start. Ze raakten net voor de finishlijn nog een balletje waardoor Argo de heren net voorbij kon schieten. Ze werden knap derde met een geweldige tijd waar ze trots op mogen zijn. Wellicht kunnen ze bij de Argo Sprint, die op vrijdag 1 juli plaatsvindt, wel eerste worden…

Thetis Sprint uitslagen

ARB
Zaterdag 18 juni begon weer vroeg voor de ploef en coaches van Zwaar ’16 [Aksel Scholtens, Marc Ketelaar, Stefan de Roos, Christian Benstein en stuurvrouw Nathalie Ketelaar]. Om 08:36 gingen ze van start in het Nieuwelingen 4+ veld. Ze wisten van tevoren dat het een veld was met sterke tegenstanders. De wedstrijd ging oke, maar niet denderend. Ze hoopten morgen beter te varen.

Wilmar en Pelle gingen rond 10 uur van start in het Lichte Overgangs 2- veld. Zij roeiden een mooie wedstrijd en werden derde in de voorwedstrijd. De eerste drie gingen door naar de A-finale, en dus mochten zij in de middag opnieuw over de Bosbaan racen. Het weer was wisselvallig, maar niet onaangenaam. Bij de A-finale wisten de jongens gelijk al dat het de ploeg van Skøll of Gyas 2 zou zijn die er met het blik vandoor ging. Dit hield hen niet tegen. Ze hadden een mooie start en tot de 500 meter lagen alle ploegen mooi bij elkaar. Wilmar en Pelle roeiden een geweldige race en hebben ook weer een PR neergezet, namelijk 07:06! Skøll ging er met de winst vandoor, dit betekent dat deze ploeg nu Overgangs af is.

Zondag 19 juni; nieuwe dag, nieuwe kansen…
De 4+ beet de spits weer af. Ze roeiden een mooie voorwedstrijd en hebben een goede tijd neergezet, maar het was jammer genoeg niet voldoende voor de A-finale. Ze werden op 2 seconden achter de nummer 3, vierde.  Dit betekende dat ze in de middag de B-finale moesten roeien. Dit was natuurlijk erg balen, maar ja niks aan te doen. De lichte nieuwelingen daarentegen gingen super goed en werden tweede van hun heat. Zij mochten dus opnieuw uitkomen in de A-finale. Ondertussen kwamen de schorre stemmetjes ook weer terug, dus er werd ‘goed’ geschreeuwd.

Eerst was het tijd voor de B-finale van de zware mannen. De coaches en de lichte heren fietsten met de mannen mee. Bestuurslid Liseth Breidenbach wachtte bij de 250 meter lijn op de mannen. Het bleek al snel dat het niet lekker ging.. De mannen kunnen veel beter en dat weten ze zelf ook. Wellicht als er bij de NSRF nog wat meer support aanwezig is, dat ze dan aan iedereen kunnen tonen wat ze waard zijn.

Bij de lichte heren ging de A-finale geweldig. Ze hadden een uitstekende start! Na +- 100 meter ging Okeanos gedeeltelijk hun baan uit en kwamen ze in de baan van Boreas te liggen. Nadat de bladen elkaar een aantal keren hadden ontdekt, vonden ze het wel welletjes en Okeanos ging er vandoor. Onze mannen gaven niet op en gingen de strijd aan. De boot van Nereus lag al wel een aantal bootlengtes voor. Bij de 1500 meter lagen de jongens nog vierde. Maar toen… Een ge-ni-ale eindsprint werd ingezet! Het was echt geweldig om daar naast te fietsen! Ze werden derde met opnieuw een geweldige tijd.

Bij de Argo Sprint en de NSRF Slotwedstrijden zullen de beide wedstrijdploegen opnieuw van start gaan. Dit is de laatste wedstrijd! Hopelijk kan iedereen met een tevreden blik terugkijken op het seizoen na deze laatste wedstrijd.

ARB uitslagen