ZRB Nabeschouwing

ZRB

Afgelopen weekend, zaterdag 11 en zondag 12 juni vond de ZRB plaats in Hilvarenbeek/ Tilburg. Beide wedstrijdploegen van Boreas gingen dit weekend van start. Eerstejaars Zwaar ’16 ging op zaterdag in het Beginnelingen 4+ veld van start en op zondag in het Nieuwelingen 4+ veld. Licht ’16 ging op zaterdag in het Lichte Nieuwelingen 2- veld van start en op zondag in het Lichte Overgangs 2- veld.

Zaterdag

De roeiers mochten weer een keer ‘uitslapen’. De ploef Zwaar ’16 hoefde namelijk pas om 10:20 te starten en de ploeg Licht ’16 om 11:44. Hier was iedereen erg blij mee, omdat Tilburg niet bepaald om de hoek ligt. Gerdien Havinga, Cristian van Eeden en Liseth Breidenbach kwamen om 10 uur aan bij de baan. De fietsen waren allemaal al verhuurd, wat erg vervelend was aangezien ze nu niet mee konden fietsen. De gespannen Gerdien en Liseth moesten dus wachten tot time-team de eerste update doorgaf over de 500 meter. Gelukkig hadden de ploegen wel de coaches Nynke Heeg, Gerrit van Beek en Elise vd Veen aan de kant als support. Daarnaast waren ook Cille vd Brink en Sarien Leemrijse aanwezig om de ploegen aan te moedigen.

De Race…
Het beloofde hoe dan ook een spannende wedstrijd te worden. Ze zaten namelijk in de voorwedstrijd met Thêta, Asopos en Okeanos. Ze kenden alleen de ploeg van Thêta niet, wat een opgesplitste 8 bleek te zijn. De ploeg van Okeanos hebben ze al vaker verslagen en Asopos wint de ene keer van Boreas en de andere keer wint Boreas weer van hen. Vol enthousiasme wachten de supporters af tot de heat dichterbij kwam. Thêta lag aan kop en Boreas en Asopos lagen dicht bij elkaar om voor de tweede plek te strijden. Ze wisten namelijk dat alleen de eerste twee ploegen doorgingen naar de A-finale. Bij de laatste 250 meter kwamen Boreas en Asopos ook steeds dichter bij Thêta! Welke ploegen gingen er door naar de A-finale?! Het was zooo spannend! Thêta won op 1 seconde.. Boreas werd tweede en Asopos werd derde. Het scheelde echt niks. Boreas mocht dus zaterdagmiddag in de A-finale strijden voor het blik! De finale beloofde al enorm spannend te worden, aangezien de tijden super dicht op elkaar lagen.

voorwedstrijd tijden

Achteraf werd de roeiers en coaches gevraagd hoe de voorwedstrijd is verlopen. Er werd gezegd dat het startje ruk ging. De reden hiervan is wellicht dat ze al drie weken geen wedstrijden hebben geroeid en ze weer iets in moesten komen. Daarnaast moesten ze nu ook met een vlag starten, en had de ploeg een kleine vertraging om uit de start te komen. Ze hadden misschien niet lekker geroeid, maar toch hebben ze wel een hele nette tijd gevaren. Het was volgens de roeiers en stuurvrouw een typische ‘werk- en vecht race’. Ze hebben in ieder geval geknokt voor de A-finale en konden niet wachten tot deze race van start ging.

13419210_573393576168167_1157231299164606434_n

Om 11:44 gingen de lichte pikken van start op de baan in Hilvarenbeek. Vandaag verliep de wedstrijd niet heel lekker voor deze mannen. Ze haalden de A-finale niet. Soms is het je dag niet, dus ze laten zich hierdoor niet ontmoedigen.

A-finale > B4+
De mannen gingen enorm hard van start bij de eerste 500 meter. Na die fantastische/epische start en de eerste 500 meter zijn ze blijven vechten. Na 500 meter werden er wat foutjes gemaakt waardoor de rest van het veld steeds dichterbij kwam en ze uiteindelijk voorbij gingen. Onze mannen bleven strijden alleen de halen werden slordig, waardoor ze het niet gered hebben. Toch hebben ze hard gestreden vandaag en is het jammer dat ze het niet gered hebben. Op naar de ARB, want we hebben er nu al zin in!

Zondag

Op zondag moesten de mannen uit de 4+ al om 08:00 starten in het Nieuwelingen 4+ veld! Er waren zoveel inschrijvingen in dit veld, dat het veld per Time-Trial verroeid zou worden. Dit betekende dat er een doorstart was, en dat men op basis van rugnummer weg gestart werd. Er was duidelijk te zien dat de mannen gisteren alles gegeven hadden. Ze roeiden netjes en gefocust, maar er was jammer genoeg geen power. Iedereen houdt goede moed. Bij de ARB zullen deze mannen laten zien wat ze waard zijn. Coach/ Admiraal Thom Gardeitchik gaf de roeiers alvast positieve woorden mee.

Om 10:44 gingen de mannen uit de 2- in het Lichte Overgangs veld van start. Zij moesten in de top 2 zitten om een plekje in de A-finale te bemachtigen. Dit deden zij dan ook prima. Met rust en rake klappen werden zij tweede achter een boot van Skøll. Dit betekende dat ze de A-finale mochten varen.

13413004_573394746168050_7025827735767506299_n

A-finale LO2-
Bij de A-finale wilden de mannen vooral lekker samen roeien. Het werd al vrij snel duidelijk dat de overgangsploeg van Skøll een te sterke tegenstander was. Hun eindtijd was niet geweldig. Toch hebben de mannen heerlijk geroeid en kijken zij uit naar de ARB [18 en 19 juni]. Daarnaast zullen deze twee heren ook uitkomen in het Nieuwelingen 2- veld bij de Thetis Sprint op vrijdag 17 juni. Op naar nieuwe, leerzame ervaringen. B’vo!

Noteer deze data in de agenda en kom langs om onze twee wedstrijdploegen aan te moedigen. Op naar Blik voor Boreas?!

Uitslagen ZRB