Nabeschouwing 43e van Oord Winterwedstrijden

De afgelopen maanden werd er door de wedstrijdroeiers hard getraind om fit te zijn voor het begin van het wedstrijdseizoen. Zoals bekend begint het wedstrijdseizoen met de lange baan wedstrijden voordat er op 9 april het 2k-seizoen wordt ingelast met de legendarische Varsity.

Afgelopen zondag gingen 3 Boreas ploegen en 2 Zwolsche boten van start op de 43e van Oord Winterwedstrijden in Delft. Het was nog spannend of de wedstrijd door kon gaan, want winterweer is soms onvoorspelbaar.

Vanwege het koude winterweer en ijs op de Schie werden zondag dan ook alle starttijden 2,5 uur verschoven. Dit was goed nieuws voor iedereen die kon uitslapen en iets minder goed nieuws voor alle lichte roeiers die pas laat mochten inwegen. Daarna werd  besloten dat Blok 4 maar 3 km hoefde te roeien omdat verder op nog ijs op het water lag.

Voor de lichte mannen was het hun eerste echte wedstrijd en ook voor stuurvrouw Myrthe was het de eerste stuurwedstrijd in een gladde boot.

Jair, Remco, Konner, Joost en Myrthe startten met de startnummer 001 in het Lichte Heren Beginner veld.  Als tegenstanders hadden ze een eerstejaars ploeg uit Eindhoven en een tweedejaarsploeg van Triton. Ze lieten zien hoeveel ze de afgelopen weken hadden geleerd, lieten zich niet inhalen en eindigden na 10.56 minuten als tweede. Dat belooft meer voor dit seizoen!

Toen de lichte mannen net over de finish kwamen, lagen Chris en Simon klaar voor de start. Ook voor hun was het de eerste officiële wedstrijd in de nieuwe 2-.  Helaas was er geen Beginners veld waardoor ze met 15 tegenstanders in het HG 2- veld zijn gestart.  De wedstrijd liep niet helemaal als gewenst maar ze kijken uit naar de volgende wedstrijden die nog mogen komen! Een seizoen is lang en dit was pas het begin.

Blok 2 ging op tijd van start en tot die tijd heeft de zon goed haar best gedaan om al het ijs te smelten zodat dit blok over de normale afstand van 5 km verroeid kon worden. Dit keer gingen de  Oosterbroeken zich in hun skiffjes voorbereiden op een lange wedstrijd.

Nadat alle achten gestart waren was het water vrij voor de wat kleinere nummers. John, die nog niet 100% was hersteld, roeide lekker met lange ontspannen halen en was over de finishlinie na 21.41 minuten.

(Zwolsche) Als laatste voor dit weekend startte Laura in haar nieuwe boot. Ze ging succesvol de strijd tegen Gyas aan, maar moest tussendoor helaas uitwijken omdat het veteranenveld snel aankwam, maar bleef doorbijten en eindigde als derde onder de 23 minuten!

Al in al een mooie zondag met veel zon waarop veel geleerd kon worden voor de aankomende wedstrijden 🙂

Verder wil ik de volgende mensen bedanken: Willem Jan, voor het Bowa rijden, aan Elise en Wilmar voor het coachen en aanmoedigen, aan Aksel, Lique en Jorick voor de ondersteuning, aan Jasmijn voor het kamprechteren en natuurlijk aan alle roeiers, roeisters en stuurtje. En aan Proteus-Eretes voor het organiseren van deze 43e Winterwedstrijden.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.