Nabeschouwing Euros Drienerlo Regatta

In het weekend van 11 en 12 juni gingen de competitie roeiers weer op pad. Dit keer naar het mooie Enschede. Drie ploegen mochten in Enschede te water om te laten zien hoe ze kunnen roeien.

Op zaterdag startte de dames van NAVIOD. Terwijl hun coach een ploeg van Njord ging sturen, gingen ook de dames met een geleende boot van Euros het water op. Het was wel wennen aan de bankjes die niet vast in de boot zaten, maar uiteindelijk hebben de dames zonder kleerscheuren de finish behaald. Waarbij een aantal verenigingen te vroeg stopten, aangezien de finishlijn niet heel duidelijk was, gingen gelukkig onze dames tot na de finishlijn door. Ook door de aanmoedigen van een aantal ouders. Met een uiteindelijke 15de plek, van de 23 ploegen, hebben ze een mooi resultaat neergezet.

Op zondag mochten Marrit en Maud weer een wedstrijd gaan varen en ook de mannen van Brakvoer waren weer van de partij. De dames hadden een boot geleend bij de burgervereniging Thor, nadat het even zoeken was naar de vereniging, gingen ze al roeiend door richting Euros. Terwijl de dames naar de stuurliedenvergadering gingen, zijn er een aantal leden geweest die hard aan de boot gewerkt hebben. Met onder andere een andere set palen van Euros en hielstrings, konden ze dan eindelijk het water op om aan hun wedstrijd te beginnen. Het was een wedstrijd dat niet zonder slag en stoot ging, met een paar keer de voeten uit het voetbord, hebben ze uiteindelijk toch de finishlijn bereikt. Het resultaat van de dames is heel mooi! Ze zijn uiteindelijk geëindigd op de tweede plek, ze kwamen helaas 3 seconde te kort ten opzichte van de nummer 1, maar met zoveel tegenslagen op één dag mogen ze trots zijn op hun resultaat!

En toen was het de buurt aan de mannen van Brakvoer. Ze konden zich al voorbereiden op de boot, door de verhalen van de dames. Uiteindelijk hebben ze, onder luide aanmoediging van onder andere een aantal ouders, een gedeelde zevende plek weten te behalen. Dit betekend dat de mannen zevende zijn van alle mannen. Een mooie prestatie en dat geeft kansen voor de laatste wedstrijden.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.