Nabeschouwing Orca Competitie Slotwedstrijden

Op zondag reisden een hele delegatie af naar de bosbaan. Voor de dames in de dubbel de laatste wedstrijd van de bokaal en voor de mannen van Brakvoer een speciale wedstrijd. Op de Orca Competitie Slotwedstrijden werden er een aantal bijzondere wedstrijdvelden uitgeschreven, zo ook het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK). Eerstejaars ploegen die hieraan mee mogen doen moeten een goeie prestatie hebben geleverd in hun bokaal, namelijk bij de top 12 staan in de resultaten. Wat bleek, de mannen van Brakvoer stonden op dat moment zesde in hun bokaal resultaten, wat betekende dat zij deel mochten nemen aan het NSK. Voor Boreas is dit een bijzonder fenomeen, nog nooit eerder heeft een eerstejaars ploeg van Boreas mee mogen doen aan het NSK.

De mannen van Brakvoer mochten dan ook als allereerste van start gaan. Alle zenuwen waren afgeschut en ze gingen er met volle moed in. De opdracht was 1 of 2 halen zou mooi zijn, maar we gaan gewoon zo hard mogelijk. Uiteindelijk waren de tegenstanders te snel voor ze. Ze kwamen met een tijd van 04:04,72 als vierde over de finish. Met alle tijden vergeleken te hebben zouden de mannen met deze tijd op plek 17 van de 25 komen te staan. Een super mooi resultaat voor de mannen, die het al het hele seizoen knetter goed doen!

Nadat de mannen weer uit het water waren, was het de tijd voor de mannen van Dubbel Sierspier en de dames in de dubbel. De mannen van de Dubbel Sierspier startte in de HErv4* veld en moesten een minimale derde plek behalen om later die dag de A-Finale te mogen varen. Al vanaf de start gingen de drie boten van Boreas, Proteus-Eretes en Pelargos er vandoor en lieten zo de boot van Skoll eenzaam achter. Terwijl Proteus-Eretes zijn voorsprong aan het uitbouwen was, waren Pelargos en Boreas hard aan het knokken voor de tweede plek. Met elke keer 1 of 2 seconde verschil bij de tussentijden was het een spannende race. Uiteindelijk werd Boreas derde op 2 seconde, met een tijd van 07:38,84. Wat er wel voor zorgde dat de mannen doorgingen naar de A-Finale.

Toen was het de tijd voor de dubbel, Marrit en Maud waren er klaar voor. Met wel de zekerheid van twee keer over de baan te mogen gaan, was wel voor hun het doel om de A-Finale te behalen, dus één van de drie worden. In de eerste 500 meter lagen de ploegen nog dicht bij elkaar, maar bij de 1000 meter hadden Marrit en Maud al een gat gevaren van 6 seconde. Daar bleef het niet bij, de dames raakte in hun flow en kwamen uiteindelijk met een dikke 9 seconde voorsprong over de finish. Waarbij ze een mooie tijd neerzette van 08:25,08 en waarmee de A-Finale bereikt werd.

Helemaal aan het einde van de dag was het dan tijd voor beide A-Finales. De wedstrijden startte direct achter elkaar aan en eerst mochten de dames in de dubbel laten zien wat ze in huis hadden. Bij de andere voorwedstrijd bij de D2x was de nummer 1 een stuk sneller dan de dames, dus ze wisten dat ze aan de bak moesten gaan. Op de eerste 500 meter lagen ze bijna gelijk aan de dames van Argo én de dames van Proteus-Eretes hadden een dikke voorsprong te pakken. Proteus-Eretes heeft uiteindelijk haar voorsprong niet meer weggegeven en kwamen als eerste over de finish. Eenmaal opgewarmd en de flow te pakken, gingen Marrit en Maud de achtervolging in zetten. Uiteindelijk kwamen ze als tweede over de finish, met een tijd van 08:06,41, 6 seconde achter de dames van Proteus-Eretes aan. De dames van Argo kwamen als derde over de finish, met een achterstand van 14 seconde. Een mooie wedstrijd, waarin de dames hebben laten zien dat ze bij de top horen.

Direct kwamen de mannen van Dubbel Sierspier erachteraan. Een moeilijke wedstrijd, gezien de tijden van de voorwedstrijden, maar de mannen gingen er tegenaan. In de eerste 500 meter lag het veld er net zo bij als dat het over de finish ging. Helaas konden de mannen van Dubbel Sierspier er niet voorbij komen en finishte ze als vijfde. Wel hebben ze hun tijd van de voorwedstrijd verbeterd en kwamen ze met een tijd van 07:36,62 over de finish. Helaas zat er vandaag niets meer in, maar de mannen hebben wel heel goed gestreden en op naar de allerlaatste wedstrijd in Groningen!

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.