Nabeschouwing Gyas Meerkamp

Eindelijk mochten we een keer naar het noorden van het land en konden we voor een keer wat langer in ons bed liggen, dan normaal. In Groningen verroeide drie ploegen hun allerlaatste bokaal wedstrijd. Op zaterdag beten de mannen van Brakvoer het spits af. Na het zoeken naar een roertje en een stoeltje voor de boot, aangezien deze was vergeten vanuit Zwolle, konden ze dan eindelijk het water op richting de time-trial van 1750 meter. Met een aardig bochtig wedstrijdveld en de goede stuurvrouwkunsten van Sabine kwamen de mannen met een tijd van 06:49,0 over de finish. Uiteindelijk bleek dit een mooie vierde plek en mochten de mannen later die dag van start gaan in de A-Finale.

Na het vele lange wachten mochten de mannen eindelijk weer het water op. Dit maal voor de A-Finale over 450 meter. Een wedstrijd die uiteindelijk wordt beslist op secondes. De mannen werden en helaas uitgevaren en kwamen met een tijd van 01:43,9 als vijfde over de finish. Uiteindelijk een hele mooie prestatie waarbij de mannen weer in de top 6 van hun poule geëindigd zijn!

Zondag mochten de mannen van Dubbel Sierspier nog één keer schitteren in de Antonius Cornelis en mochten ook de dames van NAVIOD het water nog één keer op. Terwijl de dames zich klaarmaakte werd er wederom een Boreaan, Ronne, gevraagd om een ploeg van Phocas te sturen, wat ervoor zorgde dat de dames van Phocas toch een aardige ballast mee hadden. De dames mochten ook het bochtige wedstrijdveld betreden en met de stuurmanskunsten van Cornel finishte de dames met een tijd van 08:38,6. Uiteindelijk was dat ruim genoeg voor een plek in de A-Finale! Een prachtige prestatie van de dames op hun laatste wedstrijddag. De mannen van Dubbel Sierspier mochten daarna het bochtige wedstrijdveld betreden en met de stuurvrouw kunsten van Maud kwamen zij over de finish met een tijd van 06:41,1. De tijd bleek jammer genoeg te weinig te zijn voor een A-Finale, maar de mannen mochten wel de 450 meter in de B-Finale roeien.

De dames mochten als eerste schitteren in de A-Finale. Een gigantische spannende 450 meter waarin het om tienden van een seconde ging. Waarin de dames uiteindelijk met een tijd van 02:12,5, vijfde werden op de 450 meter. Des al niet te min een goede prestatie van de dames die zo in de allerlaatste wedstrijd laten zien dat ze bovenaan in poule 2 horen. Toen was het de tijd voor de mannen in de dubbel-vier-met. Na lang wachten aan de start, onder andere door suppende mensen in de baan en reddingsbrigade die nog klaar moesten gaan liggen, mochten ze dan eindelijk weg. Skoll, Proteus-Eretes en Boreas gingen met z’n drieën de strijd aan voor die eerste plek. Vanaf de kant was het een hele close wedstrijd waarin helaas Boreas niet voorbij de mannen van Skoll konden komen. De mannen van de Dubbel Sierspier kwamen als tweede over de finish met een tijd van 1:50,3. Een mooie tijd en ook voor de mannen een mooie afsluiting van het seizoen!

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.