Nabeschouwing Koninklijke Holland Beker

Dit weekend worden er drie velden gestart door Nicolaas. Een druk wedstrijdschema, maar ook met een paar mooie kansen. Als eerste staat op de planning de Mannen 1x. In voorwedstrijd moet hij een plek bij de eerste twee weten te bemachtigen om direct door te gaan naar de halve finales. Met twee ploegen van Laga, een roeier van Gyas en een Noor en Japanner in het veld klonk het start sein. Met een sterke start stond Nicolaas derde met een seconde achter de nummer 2. Helaas bouwden de Noor flink door en volgde de roeier van Gyas hem op de voet. Nicolaas bleef op een nette derde plek roeien en finishte op die plek uiteindelijk met een 07:11,33. Helaas niet direct de halve finales, maar met de herkansing had hij nog een kans om verder te komen.

Met twee uur tussen de starttijden in startte hij na de middag in de Mannen onder de 23 1x. Een veld dat in eerste instantie verroeid zou gaan worden met drie roeiers, maar door een terugtrekking van Skoll werd het een duel tussen de Belg en Boreas. Met een sterke start nam Nicolaas de leiding in de wedstrijd, maar de Belg bleef plakken aan Nicolaas. De Belg deed om de zoveel meter een aantal opzetjes, waardoor ook Nicolaas daarop moest gaan anticiperen. Wat uiteindelijk een mooi spel werd tussen de twee roeiers en waarbij elke keer Nicolaas weer de voorsprong behield. Op de laatste 100 meter zijn Elise en Emma heel hard gaan fietsen, aangezien hij als eerste over de finish zou komen en dus blik trok! Helemaal buiten adem, alsof we zelf geroeid hadden, kwamen we aan bij het ere-vlot. Nicolaas nam zijn blik in ontvangt, mocht op de foto met de beker en kreeg een lijstje met een foto van de beker mee naar huis. Met een tijd van 07:14,40 heeft hij blik getrokken op de Koninklijke Holland Beker.

En met z’n prachtige prestatie in zijn zak moest hij zich nog even focussen op de herkansing. Hij had een paar uur de tijd om goed uit te rusten en zich klaar te maken voor de laatste wedstrijd van die dag. Met in zijn achterhoofd het gegeven dat hij minimaal plaats drie moest halen, ging hij het water op. Met een aantal sterke tegenstanders, waar hij ook vaker tegen geroeid had, klonk voor de derde keer die dag het startsein. Een goeie sterke start waarbij het veld in de eerste 500 meter lekker dicht op elkaar zat. Nicolaas probeerde zijn derde positie in de race te verstevigen, maar helaas kwam Laga bij de 1500 meter over hem heen. Terwijl hij hard doorzette, onder de aanmoedigingen van de kant, liepen de mannen voor hem uit en trokken hem stevig door. Helaas een vierde plek voor Nicolaas, met een tijd van 07:38,66 en een plek in de C-Finale op zondag.

Zondag stonden er nog twee wedstrijden op het programma. Als eerste startte Nicolaas in de C-Finale, bij de start trok hij goed weg, samen met Laga. Terwijl de andere twee ondertussen al wat verder uit het zicht waren, bleven de mannen van Laga en Boreas elkaar in het vizier houden. Nicolaas trok uiteindelijk aan het langste eind en finishte als eerste met een tijd van 07:22,38. Mooi om het veld met een winst af te sluiten. Later op de dag stond er weer een combinatie boot op het programma. Met bijna dezelfde opstelling als een weekend eerder, alleen nu ook een man van Laga in de boot, deden ze mee aan het Open NK. In de eerste 500 meter waren de mannen van Nereus al een aantal meters voor de rest van het veld. De combinatie roeide wel hard door en lieten uiteindelijk de mannen van Laga achter hen. Ze finishten als twee met een tijd van 06:16,60. Weer een leuke combinatie op het veld en wie weet volgende week tijdens de slotwedstrijden weer. Op naar Zwolle voor weer een mooie blikkenborrel.