Smartphone generatie, opgelet!

Smartphone generatie, opgelet!

Ben je in bezit van een auto? Dan is er slecht nieuws op komst. Dit jaar zul je waarschijnlijk merken dat de verzekering van je auto je meer gaat kosten. Verzekeraars zijn gedwongen om hun premies op te krikken. Dit als gevolg van eens stijgend percentage aan auto-ongelukken. Hierdoor stijgen logischerwijs ook de kosten van de verzekeraars. Deze verhalen deze kosten op de autobezitters.

Toename

Dat er meer ongelukken gebeuren op de weg wordt voornamelijk gewijd aan de smartphone generatie. Het komt steeds vaker voor dat bestuurders afgeleid worden door hun telefoon. ‘Even snel’ iemand bellen. ‘Even snel’ Whatsapp checken. Helaas heeft dit alle nare gevolgen van dien. Dit jaar betalen autobezitters gemiddeld 10% meer premie dan voorgaande jaren. Wanneer je een WA- verzekering hebt afgesloten zie je jouw kosten waarschijnlijk het hardst stijgen. Deze premies stijgen gemiddeld met zo’n 13%. Met een All risk zit je beter, aangezien deze een gemiddelde stijging hebben van maar 8%.

De wortel van het probleem

Zoals gezegd, is deze stijging voornamelijk het gevolg van het gebruik van smartphones in het verkeer. De oplossing moet dus bij de wortel worden aangepakt willen we minder ongelukken in het verkeer zien en lagere premies betalen voor onze verzekering. De overheid is van plan hogere straffen uit te delen voor het niet hands-free gebruiken van telefoons in het verkeer. Op dit moment is de hoogst mogelijke sanctie een geldboete van 230 euro. Een fiks bedrag zou je zeggen. Echter is dit bedrag blijkbaar niet voldoende voor sommige autobestuurders om hun telefoon links te laten liggen wanneer ze achter het stuur zitten. De overheid komt nu met een voorstel van een maximale straf van twee jaar celstraf. Dit moet de boodschap geven aan bestuurders dat telefoons absoluut niet samengaan met autorijden.

Autoverzekering vergelijken

Misschien zit jij niet met je telefoon achter het stuur. Helaas is er wel kans dat een andere weggebruiker minder verstandig is en jouw auto beschadigt. Verzeker jezelf er dus van dat je goed verzekerd bent. Autoverzekering.nl is een onafhankelijke vergelijker die jou helpt de juiste verzekering te vinden, waardoor je niet teveel betaalt.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.