Nabeschouwing Bosbaan Voorjaarsregatta

In het weekend van 16 en 17 april, op zondag vertrokken we met één skiff naar de bosbaan, waar Nicolaas Dirkzwager zou gaan uitkomen voor Boreas. In het HB1x veld zou hij eerst een voorwedstrijd moeten roeien, om zich vervolgens in de finale te kunnen plaatsen.

In de voorwedstrijd moest hij als één van de drie snelste over de finish komen. Een duidelijke opdracht, pak je positie en laat deze niet meer los. De voorwedstrijd was een mooie race, waarin zijn tegenstander Laga met de eerste plek ervan doorging, pakte Nicolaas een mooie tweede plek en was hij door naar de A-finale.

De A-finale, halverwege de middag, was een spannende wedstrijd. Op de eerste 500m scheelde het iets meer dan één seconde, mag lag hij wel net tweede, achter Laga. Met nog maar 500m te gaan lagen de twee mannen nog maar een halve seconde van elkaar vandaan. Een hele spannende eindsprint was het resultaat. Helaas voor Boreas haalde Nicolaas een tweede plek, maar uiteraard niet minder trots met het resultaat. Op naar meer wedstrijden en wie weet die eerste plaats.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.