Nabeschouwing Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR) 2020

12 December j.l. heeft een aantal Boreanen zich van zijn beste kant laten zien op het NK Indoorroeien! Iedereen heeft de afgelopen maanden hard getraind om tijdens het NK zijn of haar beste tijd neer te zetten.
Vanwege de coronacrisis moesten we onze deelname aan de NKIR vanuit onze eigen ergoloods organiseren. Er waren Submit en Live velden. De deelnemers van de Submit velden hebben al voor 12 december hun 2k gedaan. De deelnemers aan de livevelden hebben in de middag van zaterdag 12 december live meegedaan. Hoewel er, behalve van de coaches, geen fysieke aanmoediging was toegestaan, was er veel steun voor de roeiers. Via WhatsApp, de NKIR-livestream, en onze eigen livestreams op Instagram werden de roeiers door Boreanen aangemoedigd. Als je hebt meegekeken op Instagram, dan zul je weten dat de coaches ook behoorlijk hard kunnen aanmoedigen.
Voor Boreas was het een mooi kampioenschap met mooie resultaten. In het Heren Submit veld werd Nicolaas Dirkzwagger (H) 5e met een tijd van 6:23,7. Hij werd gevolgd door zijn ploeggenoten Sil van Oosterwijk en Ben van den Broek. Noah Venema, de enige comporoeier die moedig genoeg was om ook te starten, werd 17e.

De zaterdag begon met de Live race van Olle van Bohemen (HSB) die de 2k in 6:09,2 afmaakte. Dit is niet alleen een nieuw clubrecord voor Boreas, maar ook een persoonlijk record (PR) voor Olle! Met deze tijd behaalde hij de 5e plaats in dit veld.
Onze eerstejaars dames (DEj), Maud van Breen, Marthe Prins, Pien Sauer en Stefanie Bruggeman hebben een tijd van 7:36,2 neergezet. Het was een spannende race en in de laatste meters wisten de dames de 3e plek te behalen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op!

Deze prachtige resultaten zijn een fantastische voorspelling voor het komende roeiseizoen.
– Jana Westerhaus, commissaris roeien 2020-2021

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.