Nabeschouwing Rottebokaal

Een heel weekend lang op de Willem Alexander Baan rond lopen is helemaal niet erg. Het weekend werd wel getekend door heel veel wind en zon. Met een groepje Boreanen sliepen we op de camping naast de baan.

Op zaterdag startte we de dag met de mannen van Brakvoer. In poule 1 van hun bokaal startte zij om 08.40 uur in de ochtend de time-trial. Zij zette een tijd neer van 04:06.29, wat helaas net te langzaam was om in de A-Finale te mogen starten. Wel konden de mannen om 10:55 uur de B-finale starten. Vanaf de start lagen ze al eerste en ze hebben die voorsprong niet meer weggegeven. Een mooie eerste plaats voor de mannen van Brakvoer, een goeie prestatie waar we zeker trots op mogen zijn.

In de avond was er nog een Boreaan die de baan overging. Robert startte namelijk de sprint in de skiff. In de eerste ronde zette hij een tijd neer van 2:00,62 en in de tweede ronde een tijd van 0:59,47. Twee prachtige tijden die hem een derde plek hebben bezorgd. Een mooie prestatie, zo alleen in een skiff.

Op zondag stonden er drie ploegen klaar om voor Boreas uit te komen. Direct achter elkaar aan mochten Robert in de Heren 1x veld en Rowin en Suzanne in de Dames 2x veld uitkomen. Robert roeide een mooie wedstrijd, maar jammer genoeg was zijn concurrentie sterker. Met een tijd van 08:32,58 eindigde hij als vijfde in zijn veld. De dames kwamen direct achter Robert aan. De dames van Alphen krijgen direct een voorsprong in het veld en lieten de dames van Boreas en Asopos de Vliet achter. Daar ontstond een mooie strijd tussen de dames van Boreas en Asopos de Vliet. Uiteindelijk kwamen de dames van Boreas net te kort en eindigde ze op een derde plek met een tijd van 08:39,87.

Als afsluiter van de dag en het weekend mochten de dames van NAVIOD zich klaarmaken voor de start van hun time-trial. De dames lieten een mooie time-trial zien, waarin ze op de vijfde plek zijn geëindigd en in de A-Finale zich mochten laten zien. Met nog twee finales na hun, startte de dames hun wedstrijd. Vanaf de start lagen ze al achteraan in het veld en konden ze helaas niet mee komen met de top vijf. Uiteindelijk hebben ze in hun eindsprint wel een boot kunnen inhalen, waardoor ze op de zesde plaats zijn geëindigd, met een tijd van 09:50,45. Een mooie prestatie om als zesde van de gehele poule te finishen!

Een mooie competitie weekend weer achter de rug, op naar de laatste paar wedstrijden van dit seizoen!